torsdag 2 februari 2012

skulle du vilja gå ut utan mössa i denna kyla?

Här i Umeå är det just nu nästan 20 - grader vilket gör livet svårt för oss whippet ägare. 
Att ha en whippet på vintern är inte alltid så roligt,

när man ska gå ut på promenad med whippar på vintern så måste man först genom gå en viss procedur: man börjar med att leta hunden eftersom den gömt sig under något täcket,. när man väl hittat så tar man den till hallen för att ta på den täcket.men  eftersom vi har flera hundar så hinner den första hunden gå och lägga sig innan man fått på hund nummer 2 täcket och sen när man fått på båda hundarna täcket och ska ta på sig skorna, då springer båda hundarna tillbaka in under täcket igen. och sen när man väl kommer ut så hoppar hundarna på 3 ben för att det är så kallt om fötterna, gör det dom ska så fort dom kan och sen skyndar dom sig in igen. Detta resulterar i att det tar längre tid att förbereda promenaden än vad själva promenaden tar.

När det är riktigt kallt ute och vi måste vara ute lite länge än 1,5 minut så brukar vi ta på Bubblan en röd overall. Tyvärr har jag ingen bild på den men nästa gång vi går ut i kylan så lovar jag att ta en bild på den. Men jag kan lova att hon är väldigt söt i den!

Quicken som är väldigt känslig när det blir blött om tassarna brukar under kalla promenader få ha på sig ett par sockor och då brukar han bli betydligt  mycket nöjdare.  Han är så töntig att han inte ens vill gå i gräset om det regnat dagen innan och är lite fuktigt i gräset, så ni kan ju tänka er hur det är på vintern.



Ewa som är vår uppfödare har nyligen köpt sig en skoter och såklart så vill hennes två whippar Adidas och Diza följa med på skoterturarna! Men det blir lätt kallt om dom små öronen så Ewa har beställt varsin whippetmössa att hundarna!



Jag blev kär i dom söta mössorna och har bestämt mig för att sticka en själv till Quicken! så slipper han frysa om sina öron!

Vad min mamma tycker om mössorna kan ni läsa på hennes blogg

2 kommentarer: